Film-darling sagde blindt ja til rolle

Det er svært at brokke sig over dialogen, når man ikke har læst sin rolles replikker, inden man skriver under på kontrakten.

Det kan være den penible situation, som den amerikanske skuespiller Matt Damon sammen med en række lige så modige kollegaer ender i under optagelserne til Monty Python-medlemmet Terry Gilliams kommende film "The Zero Theorem".

Han var nemlig så vild efter at spille med i endnu en af kultinstruktørens film, at han uden at tøve sagde ja over telefonen. Det skriver mediet Entertainmentwise.

- Jeg ringede til Matt og sagde: "Jeg har en mindre rolle til dig, måske fire til fem dage, jeg sender dig manuskriptet". Han sagde: "Spar dig selv besværet, jeg er på", forklarer instruktøren Gilliam.

Og Matt Damon var ikke den eneste stjerne, der var nem at få i nettet for den excentriske instruktør. Andre store navne som briterne Tilda Swinton og Bond-universets nye Q, Ben Whishaw, var klar fra første telefonopkald.

- Tilda og jeg havde mødt hinanden ved forskellige festivaler og altid sagt, at vi burde lave noget sammen. Det var det samme med Ben Whishaw. Og dybest set ringede jeg bare til dem, og så kom de og arbejdede for tariffen. Det var sådan, vi skabte filmen, for vi havde ikke budgettet, forklarer Gilliam, der blandt andet har instrueret film som Brødrene Grimm og 12 Monkeys.

Mens Matt Damon var den ene frontmand i Brødrene Grimm, er det i "The Zero Theorem" østrigsk-tyske Christoph Waltz, der spiller hovedrollen.

Newspaq

 

Dagens Gossip