Film med dansk fingeraftryk Oscar-nomineres

Der er ingen Oscar-nominering til en dansk ved årets uddeling af de eftertragtede statuetter. Alligevel kan man godt finde de danske farver frem søndag 22. februar, når prisen for bedste film på et andet sprog end engelsk skal uddeles.

En af de nominerede er nemlig den polsk film "Ida", der har et dansk fingeraftryk.

Blandt producerne finder man Christian Falkenberg Husum og Sofie Wanting Hassing og det er også en dansker - Kristian Eidnes Andersen - der har lavet musikken til filmen.

Filmen var også nomineret til en Golden Globe, men tabte til den russiske film "Leviathan". Ifølge filmhjemmesiden goldderby.com bliver prisen til bedste film på et andet sprog end engelsk en kamp mellem de to film.

Danmark havde indstillet Nils Malmros' "Sorg og Glæde", men da akademiet i januar offentliggjorde den første grovsortering, var den danske film ikke blandt de ni film, som kunne blive nomineret.

De seneste år har Danmark ellers haft flere nomineringer ved Oscar-uddelingerne. Tre af de sidste fire år har en dansk film være nomineret til prisen for bedste film på et andet sprog end engelsk, og i 2011 vandt Susanne Biers "Hævnen" prisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip