Film med dansk fingeraftryk Oscar-nomineres

Der er ingen Oscar-nominering til en dansk film ved årets uddeling af de eftertragtede statuetter.

Alligevel kan man godt finde de danske farver frem søndag 22. februar, når prisen for bedste film på et andet sprog end engelsk og bedste kortfilm skal uddeles.

En af de nominerede til bedste ikke-engelsksprogede film er den polske film "Ida", der har et dansk fingeraftryk.

Blandt producerne finder man Christian Falkenberg Husum og Sofie Wanting Hassing, og det er også en dansker - Kristian Eidnes Andersen - der har lavet musikken til filmen.

Også den israelske film "Aya" har en dansker i produktionen. Her er det foran kameraet, hvor Ulrik Thomsen spiller en af hovedrollerne i filmen, der er nomineret til årets kortfilm.

Ligeledes er der grund til at kippe med flaget for den irske tegnefilm "Song of the Sea".

Her har danske Frederik Villumsen og Claus Toksvig Kjær, der sammen har firmaet Nørlum, bidraget med 36 minutters animation til filmen, der nu er nomineret til årets tegnefilm. Samtidig er 11 procent af finansieringen dansk.

"Ida" var også nomineret til en Golden Globe i samme kategori, men tabte til den russiske film "Leviathan". Ifølge filmhjemmesiden goldderby.com bliver prisen til bedste film på et andet sprog end engelsk en kamp mellem de to film.

I samme kategori er den svenske "Force Majeure", der har vakt begejstring hos danske anmeldere, nomineret Blandt andet gav Politiken filmen seks stjerner.

Danmark havde indstillet Nils Malmros' "Sorg og Glæde", men da det amerikanske filmakademi i januar offentliggjorde den første grovsortering, var den danske film ikke blandt de ni film, som kunne blive nomineret.

De seneste år har Danmark ellers haft flere nomineringer ved Oscar-uddelingerne. Tre af de sidste fire år har en dansk film være nomineret til prisen for bedste film på et andet sprog end engelsk, og i 2011 vandt Susanne Biers "Hævnen" prisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip