Filmstunder hjemme i stuen giver lyst til at rejse

Der er nok mange kvinder, der har set filmene ’Sex and the City’ og fået lyst til at tage med veninderne på shoppingtur til New York. Lige såvel er der sikkert mange mænd, der drømmer om at besøge D-dag strandene i Frankrig, efter at have set historiske krigsfilm.

Film inspirerer nemlig i høj grad danskerne til at rejse. Det viser en undersøgelse fra FDM travel.

Undersøgelse: Den lokale ferieøl deles på Facebook

Faktisk svarer hver anden af de adspurgte i undersøgelsen, at film er en inspirationskilde til rejsen.

- Film er i høj grad med til at vække rejselysten hos de fleste af os. Hvem har ikke lyst til at tage en tur til London efter at have set ’Notting Hill’ eller en tur til Paris for at opleve lidt af den stemning, som Woody Allens ’Midnight in Paris’ lokker med? Og så er der selvfølgelig de mange amerikanske blockbusters, som i den grad kan lede drømmene hen på den solrige amerikanske vestkyst eller det hippe storbyliv i New York, siger administrerende direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Danskerne vil igen til Rødehavet: Egypten er billigt tilbage

Det er særligt de unge, der lader sig inspirere af film. Hele tre ud af fire i aldersgruppen 18-34 år finder således inspiration til deres næste rejse i filmenes univers.

- Film udgør en væsentlig del af de unges medieforbrug, og det er derfor naturligt, at film også inspirerer til at rejse. På sin vis kan man sige, at filmmediet fungerer som en slags rejseguide. Ligesom med rejsebøger kan film nemlig give gode ideer til turens program. Mange film foregår også steder udenfor de populære turistområder og kan således give inspiration til oplevelser udover det sædvanlige, fortæller Jan Lockhart.

Et sjovt rejseforslag er også at planlægge den næste rejse efter ens yndlingsfilm. Foregår filmen eksempelvis i New York, kan man vælge at gå i hovedpersonernes fodspor og besøge de kvarterer, hvor filmen udspiller sig, spise frokost på stamcafeen eller tage et kig i stjernernes yndlingsbutikker.

 

Dagens Gossip