Finansministeren begræder BNP-tal

Danskerne holder igen med at bruge penge, og det går ud over væksten i Danmark.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S) efter nye tal fra Danmarks Statistik, som viser, at væksten i årets tredje kvartal kun steg med 0,1 procent.

Dermed undgår dansk økonomi med nød og næppe at gå i recession.

- Danmark er stadig midt i en økonomisk krise, og vendingen i økonomien lader vente på sig. Selvom BNP stiger svagt, så er tallene ikke opmuntrende, siger Bjarne Corydon i en mail til Ritzau og tilføjer:

- Vi må konstatere, at danskerne snusfornuftigt holder igen med forbrug som reaktion på gældskrisen i eurozonen.

Regeringen har tidligere sagt, at man forventer en vækst på 0,9 procent i år og 1,7 procent i 2013 - ifølge flere økonomer og den internationale organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD, er det et meget optimistisk skøn.

Finansministeren tror dog fortsat på, at næste år vil blive bedre end 2012, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) allerede har omdøbt til "to tusinde og træls".

- Der er grund til en forsigtig optimisme, når vi kigger frem mod 2013, hvor regeringens mange tiltag vil bidrage til fornyet fremgang i vækst og beskæftigelse, lyder det fra Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip