Finansråd frygter for østeuropæisk udflytning

Nedskæringer, filiallukninger og fyringer.

Danske Bank svinger i disse år sparekniven over hele linjen. Senest har det betydet en flytning af 300 administrative arbejdspladser fra Danmark til Litauen.

Udviklingen vækker bekymring i Finansrådet, der er interesseorganisation for pengeinstitutterne i Danmark.

- Jeg er bekymret på Danmarks vegne, hvis det betyder, at det ikke kun er administrative job, der ryger ud, men også job med højt vidensindhold, siger cheføkonom Niels Storm Stenbæk til Newspaq.

Ifølge Niels Storm Stenbæk er det en konsekvens af øgede krav fra myndighedernes side, der gør, at Danske Bank nu flytter de mange arbejdspladser ud af landet.

Det kan også betyde, at Danske Banks beslutning om at outsource administrationen muligvis kan brede sig som ringe i vandet til andre banker.

- Det er klart, at alle banker tænker ekstremt meget i effektivisering i øjeblikket, og de større banker, der har mulighed for at operere fra udlandet, sandsynligvis også går med den slags overvejelser, siger han.

Cheføkonomen mener, at myndighedernes tvinger krav i højere og højere grad bankerne til at effektivisere forretningen.

- Man må konstatere, at vi har et relativt højt omkostningsniveau i Danmark, og det kan forklare, at man overvejer at flytte dele af forretningen til udlandet, siger cheføkonomen.

Han tror ikke, at flytningen af det administrative personale kommer til at betyde noget for de almindelige bankkunder.

 

Dagens Gossip