Finansrådet: Bankerne er medskyldige i krisen

Finansrådet, der er en interesseorganisation for danske pengeinstitutter, erkender, at bankerne havde et stort medansvar i forhold til de seneste års finansielle krise.

Det såkaldte Rangvid-udvalg, med CBS-professor Jesper Rangvid i spidsen, præsenterede tirsdag formiddag sin afdækning af baggrunden for finanskrisen.

Udvalget konkluderer blandt andet, at de danske banker var for rundhåndede med at låne penge ud til på de internationale kapital- og pengemarkeder i årene inden krisen. Og det er Finansrådets direktør, Jørgen A. Horwitz, enig i.

- Der har også i banksektoren været foretaget dispositioner, som har været baseret på en udpræget optimisme, ligesom der har været eksempler på klare ledelsessvigt og dårlig forretningsmoral, siger Jørgen A. Horwitz i en pressemeddelelse.

- Det er åbenlyst, at finanskrisen og følgevirkningerne af den har vist, at dele af det finansielle system ikke fungerede, som det skulle og ikke var robust nok. Det har haft en række negative konsekvenser.

Direktøren erklærer nu Finansrådet parat til at drøfte Rangvid-udvalgets fremadrettede anbefalinger, der blandt andet foreslår en betydelig stramning i reguleringen af den finansielle sektor.

- Vi er enige i, at en robust banksektor er et vigtigt fundament for at sikre vækst og beskæftigelse i samfundet.

- Derfor er det vigtigt at finde den rette balance mellem at sikre finansiel stabilitet på den ene side og en konkurrencedygtig banksektor, der kan understøtte en sund vækst i samfundet, på den anden side, fortæller Jørgen A. Horwitz.

/ritzau/

 

Dagens Gossip