Finanstilsynet vil rense ud i bestyrelser

Forårets generalforsamlinger i finanssektoren kan blive den sidste for en lang række bestyrelsesmedlemmer i banker, pensions- og forsikringsselskaber, hvis det står til Finanstilsynet.

Tilsynet har undersøgt kompetencerne hos bestyrelserne i landets finansielle virksomheder, og konklusionen er klar: Masser af bestyrelser lever ikke op til tilsynets krav, og derfor skal der renses ud.

En række selskaber får i disse dage at vide, at deres bestyrelser ikke opfylder tilsynets krav.

- Vi melder klart og fast ud til de berørte virksomheder, at her er det ikke godt nok. Så forventer vi, at de håndterer det på forårets generalforsamlinger, siger Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, til Børsen.

Han understreger, at tilsynet nok skal få eventuelle genstridige selskaber til at "makke ret", hvis de ikke efterlever opfordringen om at styrke deres bestyrelser.

Han vil hverken sætte navn eller antal på de selskaber, som tilsynet har i kikkerten.

En række finansielle virksomheder er selv begyndt at finde nye emner til deres bestyrelser, ifølge Ulrik Nødgaard.

Den skærpede kurs er et resultat af de seneste års mange krak i banksektoren, vurderer advokat Søren Bergenser, der har specialiseret sig i bestyrelsesansvar.

Han mener, tilsynet gør det helt rigtige.

- Det her er både rigtigt godt og nødvendigt. Det er samfundsmæssigt uacceptabelt, at man har inkompetente mennesker siddende på centrale poster i finanssektoren, siger Søren Bergenser.

Ifølge Børsen kræver Finanstilsynet også udskiftninger i bestyrelserne i en "lang række" pensionsselskaber.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip