Find ud af om du får nok fibre

Det er ikke nogen hemmelighed, at hvis du spiser mad, der er rig på fibre, kan det hjælpe dig med at tabe dig, det forebygger hjertekarsygdomme, og det hjælper på din fordøjelse.

Alligevel er der mange, der ikke får nok fibre gennem maden, og hvordan kan du lige gennemskue det. Her får du tre let genkendelige måder at tjekke, om du får nok fibre på.

Dit kolesteroltal er for højt
Kolesterol og fibre hænger sandsynligvis sammen, viser nye studier. Fibre kan hjælpe dig med at sænke dit kolesteroltal.

Når du spiser fibre, ryger de igennem hele din krop, og kolesterol klynger sig så at sige til det, og forsvinder også sammen med fibrene.

- Hvis du ikke får nok fibre, så har kolesterolet sværere ved at forsvinde ud af din krop, og det kan være en af forklaringerne, hvis dit kolesteroltal er for højt, siger diætist Keri Gans til Women’s Health.com.

En række kendte kvinder er berømte for deres smukke bagdele. Læs mere her

Du er sulten 45 minutter efter, at du har spist
• Din krop er langsommere om at fordøje fiberholdig mad, og har du spist mad med mange fibre, kan du også holde dig mæt i længere tid, siger Keri Gans.

Så hvis du er sulten kort efter, at du har spist morgenmad eller frokost, så er det sikkert fordi, du ikke sørgede for at få fibre nok i måltidet.

Selv hvis du spiser to æg til morgenmad og får masser af proteiner, skal du huske at spise fuldkornsbrød til.

Vil du prøve 5:2-kuren? Læs her hvordan du gør

Du går ikke på toilettet mindst en gang om dagen
De fleste mennesker mener, at forstoppelse er det sikre tegn på, at du ikke får nok fibre nok. Men forstoppelse er faktisk det mest ekstreme scenarie.

Du skal gå på toilettet regelmæssigt, og gør du ikke det, så er det fordi, at du skal til at booste dit fiberindtag.

Så sørg for at spise godt med gulerødder, rugbrød, bønner, fisk, tørret frugt og fuldkornsbrød og madvarer der indeholder havre og byg.

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip