Fire amerikanske soldater dræbt

Fire amerikanske soldater har mistet livet i Afghanistan, da militærbasen Bagram er blevet angrebet af bevæbnede oprørere.

Embedsmænd fra USA siger, at den amerikanske flybase blev beskudt - muligvis af raketter eller mortérgranater. Det er uvist, om det er oprørsgruppen Taliban, som i 12 år har bekæmpet regeringen i Kabul, der står bag.

Angrebet kommer blot få timer efter, at regeringen i USA meddelte, at man deltager i direkte fredsforhandlinger med Taliban i Doha, Qatar, i næste uge. Her vil den afghanske regering også være til stede.

Tidligere tirsdag meddelte Afghanistans præsident, Hamid Karzai, at de afghanske styrker nu overtager ansvaret for sikkerheden i hele landet.

Dermed overgår ansvaret fra USA og den Nato-ledede styrke Isaf i de områder, som ikke allerede er under den afghanske hærs kontrol.

De afghanske styrker, der tæller 350.000 mand, begyndte i sommeren 2011 gradvist at overtage ansvaret for sikkerheden i det krigshærgede land.

De sidste udenlandske kampstyrker forlader Afghanistan i 2014, mens de danske soldater allerede tager hjem i sensommeren i år.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip