Fire mænd fængslet for at fremstille skunk

Fire mænd har ved Retten i Horsens fået fængselsstraffe på mellem et år og seks måneder og tre år og seks måneder for at drive tre professionelle skunklaboratorier forskellige steder i Jylland.

Politiet afslørede tidligere på året i alt 28 laboratorier, og flere sager er på vej i retten.

De tre skunklaboratorier, som de fire mænd er blevet dømt for, ligger i Gedved uden for Horsens, i Stakroge nord for Grindsted og i Kjellerup i Midtjylland.

Her har mændene ifølge anklageskriftet dyrket skunk og cannabisplanter svarende til flere hundrede kilo hash. Stoffet ville ved salg kunne indbringe millionbeløb.

Mændene var desuden tiltalt for at have stjålet strøm for over en halv million kroner. Strømmen bruges til at drive varmelamper til produktionen.

En 40-årig mand med vietnamesisk baggrund skal straffes med fængsel i tre år og seks måneder, besluttede retten. Han skal desuden udvises, hvis han begår ny kriminalitet inden for to år efter løsladelsen.

De andre mænd, der begge er 32 år, fik straffe på to års fængsel og to år og seks måneder, mens den sidste på 20 år slap med et år og seks måneder og en bøde.

Politiet afslørede under en storstilet aktion i februar i alt 28 skunklaboratorier i øde beliggende landejendomme og villaer i Jylland og på Fyn. I 20 af dem beslaglagde politiet op mod et ton skunkplanter.

21 personer er blevet anholdt.

Politiet anser skunkproduktionen for at være meget organiseret. Der ventes flere retssager i de kommende måneder.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip