Fire skadet ved tyreløb i Pamplona

Traditionen tro er store mængder af spændingssøgende mænd søndag flygtet fra store tyre med spidse horn gennem den spanske by Pamplonas gader.

På det årligt tilbagevendende tyreløb ved San Fermin-festivalen er der søndag meldinger om fire lettere sårede deltagere.

En 24-årig australier, en 26-årig amerikaner, en 36-årig spanier og en 44-årig brite har været et smut forbi det lokale hospital med mindre skader.

Men førstedagen af det ugelange tyreløb har ikke manglet dramatik. En stor tyr gav deltagere og tilskuere en stor forskrækkelse, da den kort før ankomsten til tyrefægterarenaen pludselig vendte om, fordi vejen var blokeret af mennesker.

Tyrens pludselige drejning gav panik i folkemængden, der flygtede i sikkerhed om bag opstillede træhegn.

I mellemtiden lykkedes det sikkerhedsfolk med lange pinde at få gennet den undvegne tyr ind i arenaen.

Søndag har seks tyre og seks stude været sluppet løs i Pamplonas gader, hvor hundredvis af deltagere løb foran dem på den knap 850 meter lange vej til tyrefægterarenaen, hvor tyrene søndag aften skal bruges til tyrefægtning.

Der bliver hvert år såret mellem 200 og 300 personer i ugen med tyreløb. De fleste bliver såret ved fald, men nogle bliver stanget og trampet på af tyrene trods de forbedrede sikkerhedsforanstaltninger.

Omkring tre procent af de kvæstede bliver hårdt såret.

For fire år siden døde en 27-årig spanier, som blev stanget til døde i foran en stor folkemængde. I alt er 15 mennesker blevet dræbt i tyreløbene, siden man begyndte at tælle i 1911.

Tyreløbene menes at være begyndt, efter at slagterne løb foran de tyre, som de bragte ind til byen for at slagte dem til festlighederne omkring San Fermin Festivalen.

Ud over tyreløbene og tyrefægtninger omfatter festivalen også koncerter, folkedans og gadefester døgnet rundt.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip