Firedobbelt morder går fri: Hans rige forældre har overforkælet ham

En dommer i Texas i USA besluttede i onsdags, at en teenager, der i en bilbrandert sidste år dræbte fire personer og sårede to alvorligt, ikke skal i fængsel. Det skriver npr.ord.

Den 16-årige drengs avokater har gennem hele retssagen, som startede i slutningen af 2013, argumenteret for, at den sagsøgte lider af "affluenza", der skal forstås som, at hans rige forældre har overforkælet ham og aldrig har holdt ham ansvarlig for hans handlinger.

Dommeren har givet teenageren 10 års prøvetid for at forårsage de fire dødsfald. Samtidig skal den overforkælede dreng have psykologisk hjælp og misbrugsbehandling gennem en lang periode. Og hvis han bryder dette, kan han ryge i fængsel. Hans forældre har indvilliget at betale for et ophold på en klinik, der koster 2,5 millioner om året.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det har skabt stor røre i USA, at anklagernes krav om 20 års fængsel til drengen er faldet fuldstændig til jorden. Udover fire døde kom to teenagere også til skade, hvoraf den ene har fået en hjerneskade og hverken kan bevæge sig eller tale, skriver Los Angeles Times.

Ifølge Reuters havde den 16-årige en promille, der var tre gange det tilladte, da han tog sin fars pickup og drønnede afsted med 113 km/t på en strækning, hvor man måtte køre 65 km/t. Han dræbte både en 24-årig kvinde, en mor og hendes 21 årige datter og en ung præst.

 

Dagens Gossip