Fiskere hjælper båd med flygtninge i land i Indonesien

Skrevet af admin

20/05/2015

Mest læste i dag

Indonesiske fiskere har onsdag hjulpet 374 bådflygtninge i land i den nordvestlige del af landets Aceh-provins, oplyser eftersøgnings- og redningsmyndigheder i Indonesien til Reuters.

- I alt har vi fundet 500 personer til havs, og de er ved at blive bragt i land i mindre både, siger Khairul Nova fra den nationale redningstjeneste.

Flygtningene, der udgøres af rohingya-muslimer fra Myanmar og personer fra Bangladesh, er blot de seneste af en lang række, der de seneste uger er ankommet med båd til kysterne ud for Indonesien og Malaysia.

Med den seneste gruppe er antallet af bådflygtninge, der er ankommet til de to lande de seneste uger, nu over 2000.

Tusindvis af andre personer, der er flygtet fra fattigdom og forfølgelse, menes fortsat at befinde sig på havet, og regeringerne i regionen har indtil videre ikke gjort meget for at redde dem i land på trods af appeller fra en række internationale humanitære organisationer.

Den seneste redningsaktion finder sted samtidig med, at udenrigsministrene fra Indonesien, Thailand og Malaysia onsdag er samlet i Kuala Lumpur for at diskutere flygtningekrisen i området.

Indonesien har meldt ud, at landet vil forhindre migrantbåde i at nå kysten, men samtidig vil det yde humanitær hjælp til havs, hvis det er nødvendigt.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har for nylig sagt, at han er dybt foruroliget over rapporter om, at nogle lande i det sydøstlige Asien afviser at tage imod desperate bådflygtninge, som har drevet rundt på havet i lang tid.

Myanmar, som mange af flygtninge kommer fra, siger i en udtalelse fra landets udenrigsministerium onsdag, at landet er klar til at yde humanitær hjælp til bådflygtninge.

De personer, der er ankommet til Acec onsdag, vil blive registreret som flygtninge.

/ritzau/Reuters