Flere aftaler om frivillige praktikpladser

Skal man tvinge kommunerne til at oprette praktikpladser, eller skal man i stedet bruge frivillige aftaler? Det har længe været diskussionen på Christiansborg og i kommunerne.

Men nu tyder nye tal fra brancheorganisationen Dansk Byggeri på, at de frivillige aftaler vinder frem i kommunerne. Det skriver Altinget.dk.

Lige nu har 16 kommuner indgået frivillige aftaler med private virksomheder og erhvervskoler i forbindelse med offentlige byggeopgaver, og ifølge Louise Pihl, der er afdelingschef i Dansk Byggeri, vil antallet nå op på 25 inden året er omme.

- Vi er i dialog med en række kommuner, og der er ingen tvivl om, at praktikpladsaftalen har været med til at give fornyet vind i sejlene i forhold til frivillige aftaler. Når snebolden først ruller, bliver det lettere at indgå nye aftaler, og derfor tror jeg også, at flere kommuner vil benytte sig af frivillige aftaler frem for sociale klausuler, siger hun til Altinget.dk.

Hos Dansk Industri har man også for første gang forsøgt sig med de frivillige praktikpladsaftaler, da man kort før jul indgik en aftale med Vejen Kommune og to lokale erhvervskoler.

Der er dog ikke noget overblik over, hvor mange praktikpladser der er kommet ud af de frivillige aftaler.

Hverken hos Børne- og Undervisningsministeriet, Dansk Byggeri eller Dansk Industri har man tal på det.

Louise Pihl fra Dansk Byggeri mener, det skyldes, at de fleste af aftalerne er forholdsvis nye.

Herlev Kommune var den første, der gjorde brug af de frivillige aftaler, og her er resultatet indtil videre 56 praktikpladser i virksomheder.

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip