Flere arbejdspladser har regler for sommertøj

»Der findes en række funktioner, hvor en dresscode kan være relevant. For eksempel for medarbejdere, der har kundekontakt eller på anden måde repræsenterer virksomheden. Det handler ikke om, at alle skal se fuldstændig ens ud, men om at gøre det helt klart, hvad medarbejderne må og ikke må. Dermed undgår man, at hver enkelt selv skal tolke på, hvad det er passende at hive ud af klædeskabet på eksempelvis en varm sommerdag,« siger Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne.

På 16 procent af virksomhederne er der tale om nedskrevne regler, mens 28 procent har uskrevne regler. De resterende 56 procent af virksomhederne har ikke en dresscode, hvilket svarer til den samme andel, som da Lederne stillede samme spørgsmål i en undersøgelse i 2012.

Flemming Andersen hæfter sig ved, at det trods alt kun er på hver sjette virksomhed, at man har fundet det nødvendigt at skrive reglerne ned.

»Generelt skal man passe på med at overregulere og indføre regeltyranni, hvis medarbejderne generelt udviser sund fornuft,« siger han.

Ifølge undersøgelsen er medarbejderne på de virksomheder, der har en dresscode, generelt gode til at forstå og respektere reglerne, mens 15 procent af de adspurgte ledere »flere gange« har måttet påtale over for medarbejdere, at de ikke overholdt beklædningsreglerne.

På over halvdelen af virksomhederne har det aldrig været nødvendigt at påtale shorts, soltoppe, badesandaler eller lignende, lyder det.

 

Dagens Gossip