Flere børnefamilier ønsker julehjælp

Julen er forbundet med samvær og familieglæde, men for mange danskere er julen en tid med ensomhed. Faktisk holdt over 132.000 danskere jul alene sidste år. Det viser en måling fra Epinion foretaget for DR Nyheder.

- Julen er en dejlig højtid, men hvis du ikke har en familie eller venner at fejre jul med, kan julen være en tid fyldt med ensomhed. Derfor holder vi stor julefest for 215 personer og familier, der ikke har nogen at holde jul sammen med, siger Charlotte Graversen fra Røde Kors Hovedstaden og fortsætter:

- Hvert år bliver pladserne ved julearrangementet hurtigt booket. De senere år har vi oplevet stigende søgning fra børnefamilier. Faktisk har vi omkring dobbelt så mange børn med til arrangementet i år som tidligere år.

Det er især flere enlige forsørgere med børn, der ønsker at deltage i julearrangementet. Udover manglende netværk har de enlige forsørgere en trængt økonomi, der også er med til at sætte begrænsninger for at holde jul på traditionel vis.

75 frivillige sørger for, at de mange gæster får god julemad, underholdning og dans rundt om juletræet. Derudover har Codans medarbejdere samlet penge ind, så børnene kan få gaver fra Julemanden.

- Vi vil gerne være med til at gøre en forskel for dem, der har behov for det. Og vi ved, at gaverne har stor betydning for børnene. Så kan de fortælle vennerne henne i børnehaven eller skolen, at de også har fået flotte julegaver, siger Bjørn Hjalte Laursen, der sammen med 30 andre frivillige Codan-medarbejdere hjælper til ved julearrangementet.

 

Dagens Gossip