Flere civile meldes dræbt i østukrainsk storby

Skrevet af admin

21/01/2015

Dagens topnyheder

Blodige kampe mellem ukrainske regeringssoldater og prorussiske separatister har natten til onsdag rystet separatisternes højborg, Donetsk, i det østlige Ukraine. Adskillige meldes dræbt, og dermed synes den seneste tid optrapning af konflikten at fortsætte.

- Beskydningen fortsatte i løbet af natten i Donetsk. Fem civile blev dræbt. 29 blev såret. De militære handlinger i byen fortsætter, og lyden af tunge våben kan høres alle steder, hedder det i en meddelelse fra det lokale styre i Donetsk.

Udenrigsministre fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig mødes senere onsdag i den tyske hovedstad, Berlin, for at genoplive forhandlinger om fred i den uroplagede region. FN's Sikkerhedsråd skal ligeledes diskutere krisen i Ukraine senere onsdag.

De seneste dage har flere kampe mellem ukrainsk militær og prorussiske oprørere i det østlige Ukraine udspillet sig.

Mandag ramte en granat et hospital i byen Donetsk. Mindst seks personer blev såret, mens hospitalsbygningens facade blev beskadiget, og vinduer blev blæst ud.

Angrebet skete samtidig med, at prorussiske separatister og regeringsstyrker kæmpede hårdt om stillinger ved lufthavnen i Donetsk.

Over 4800 mennesker er siden april blevet dræbt under konflikten i Ukraine.

/ritzau/AFP