Flere civile meldes dræbt i østukrainsk storby

Blodige kampe mellem ukrainske regeringssoldater og prorussiske separatister har natten til onsdag rystet separatisternes højborg, Donetsk, i det østlige Ukraine. Adskillige meldes dræbt, og dermed synes den seneste tid optrapning af konflikten at fortsætte.

- Beskydningen fortsatte i løbet af natten i Donetsk. Fem civile blev dræbt. 29 blev såret. De militære handlinger i byen fortsætter, og lyden af tunge våben kan høres alle steder, hedder det i en meddelelse fra det lokale styre i Donetsk.

Udenrigsministre fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig mødes senere onsdag i den tyske hovedstad, Berlin, for at genoplive forhandlinger om fred i den uroplagede region. FN's Sikkerhedsråd skal ligeledes diskutere krisen i Ukraine senere onsdag.

De seneste dage har flere kampe mellem ukrainsk militær og prorussiske oprørere i det østlige Ukraine udspillet sig.

Mandag ramte en granat et hospital i byen Donetsk. Mindst seks personer blev såret, mens hospitalsbygningens facade blev beskadiget, og vinduer blev blæst ud.

Angrebet skete samtidig med, at prorussiske separatister og regeringsstyrker kæmpede hårdt om stillinger ved lufthavnen i Donetsk.

Over 4800 mennesker er siden april blevet dræbt under konflikten i Ukraine.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip