Flere cykelparkeringspladser på vej

Ifølge dr.dk fremgår det i et udkast til kommissionens rapport, at der foreslåes en investering på300 millioner kroner i 30.000 nye cykelparkeringspladser ved københavnske stationer. Hver plads kommer altså til at koste 10.000 kroner.

Udsigten til nye cykelparkeringspladser glæder Dansk Cyklist Forbund.

»Især på Hovedbanegården er det et kæmpeproblem med manglende cykelparkering. Vi har i årevis rendt DSB på dørene for her at få bedre forhold for cyklisterne,« siger Erik Hjulmand, formand for Dansk Cylist Forbunds afdeling i København til dr.dk.

Trængselskommissionen forventer, at 25-30.000 flere vil tage cyklen til og fra s-tog- og regionalstationerne i 2025, og manglen på parkeringsmuligheder derfor vil blive meget stor. Udkastet til rapporten peger blandt andet på Nørreport og Københavns Hovedbanegård som steder, hvor der er behov for flere pladser.

Hvis der mangler inspiration til, hvordan de kommende cykelparkeringspladser bør se ud, mener Erik Hjulmand, at man bør kigge på, hvordan cykelparkeringen ved det københavnske butikscenter Fisketorvet er lavet.

»Det er et større trafikknudepunkt som på den mest fornemme måde har integreret cykelparkering i området. Det er nær centeret, det er overdækket og har ekstra-faciliteter som cykelpumper, man kan låne værktøj, og dermed lokke folk dertil på cykel,« siger Erik Hjulmand.

Efter regeringen selv droppede den omdiskuterede betalingsring, blev Trængselskommissionen nedsat. Kommissionen forventes at fremlægge deres konklusioner og forslag til, hvordan man lettere og mere effektivt får trafikken i hovedstadsområdet til at glide, sidst i september.

 

Dagens Gossip