Flere danske studerende læser i udlandet

»Mit mål er, at hver anden studerende får et udlandsophold under deres studie i 2020. Derfor er jeg også glad for at se, at det går fremad, men der er stadig et stykke vej,« siger Uddannelses- og Forskningsminister Morten Østergaard (R).

Det er særligt USA, der hitter på de studerendes ønskeliste over udvekslingsophold. Tæt på hver femte studerende, der studerer i udlandet, vælger at rejse over Atlanterhavet.

»Vi har sendt det klare signal til uddannelsessystemet, at det skal være muligt for alle studerende at komme af sted i løbet af deres studiefoløb. Vi er på vej til at asfaltere vejen til udlandet for mange studerende,« siger Morten Østergaard.

Ifølge professor ved Center for Uddannelsesforskning på Aalborg Universitet Palle Rasmussen er der er stor kulturel og faglig gevinst ved at lade studerende læse i udlandet for en periode.

»Hvis man nu kommer til et sted, som har stærke faglige ressourcer, så har man måske muligheder for at få mere med sig end der, hvor man kommer fra. Andre kommer steder hen, hvor der er få faglige ressourcer. Men det er ikke ensbetydende med, at de ikke får et vist udbytte,« siger han.

Han peger dog på, at det kan være svært for studerende at få afklaret, hvor meget merit de kan få for deres ophold, hvilket betyder, at flere oplever at blive forsinket i studiet. Men det problem er Uddannelses- og forskningsministeren opmærksom på.

»Med SU-reformen har vi forsøgt at skabe tydelige merit-veje for de studerende, så de ved, at det de får forhåndsgodkendt, det får de også overført. De her udlandsophold skal være en naturlig del af studiet,« siger han.

 

Dagens Gossip