Flere får ret til et seniorjob i kommunen

En udvidelse af seniorjobordningen betyder ifølge kommunerne, at de skal hyre flere tusinde langtidsledige med den ene hånd og fyre ordinært ansatte med den anden.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Hvis man bruger sit sidste dagpenge-klip med fem år eller mindre til efterlønsalderen, skal kommunen tilbyde et job på overenskomstmæssige lønvilkår.

Indtil nu har under 500 benyttet sig af ordningen, men det tal ventes at stige markant, når halveringen af dagpengeperioden træder i kraft fra nytår.

Samtidig har regeringen og Enhedslisten med finanslovaftalen fra november midlertidigt udvidet målgruppen til også at gælde de 55-56-årige.

Dermed vil endnu flere møde op på landets 98 rådhuse og udnytte jobgarantien, forudser Michael Ziegler (K), formand for kommuneforeningen KL's løn og personaleudvalg.

Seniorjob skal være ekstra stillinger, men Michael Ziegler pointerer, at kommunernes økonomi også skal balancere, og så er den eneste mulighed reelt at reducere lønudgifter andre steder.

- Det betyder, at man med den ene hånd må ansætte folk i seniorjob, og så som en konsekvens heraf med den anden hånd nedlægge stillinger for at finansiere ordningen, siger Michael Ziegler til Jylland-Posten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) siger i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten:

- Med samlet 360.000 medarbejdere i kommunerne er jeg overbevist om, at der er plads til flere ældre i seniorjob uden, at det fortrænger dem på ordinære vilkår, for det er selvfølgelig ikke intentionen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip