Flere girokort i forruden møder modstand

»Af præventive årsager har vi selv været med til at foreslå flere p-afgifter for samme forseelse, men samtidig er vores holdning, at tre bøder er et passende loft for antallet af bøder. Bilisten, som uforvarende kommer til at holde ulovligt, skal jo på den anden side heller ikke blive flået for det,« siger Dennis Lange, jurist hos FDM.

Ifølge Jyllands-Posten overvejer justitsminister Morten Bødskov (S) i øjeblikket forslaget, og meget tyder på, at ministeren er positiv over for at lave reglerne om, så man fremover kan risikere flere girokort i forruden for en ulovlig parkering. Bødskov bad i 2012 således arbejdsgruppen, som siden 2009 har beskæftiget sig mere flere parkerings-emner, om at inddrage spørgsmålet om flere p-afgifter for samme forseelse.

Argumentet er blandt andet, at man kan forhindre, at bilister bevidst spekulerer i ulovlig parkering i flere dage foran lufthavnen eller lignende. Lige præcis det argument giver imidlertid ikke mening, mener såvel FDM som flere politikere. FDM henviser til, at en uges parkering i for eksempel Københavns Lufthavn er billigere end en parkeringsbøde på 510 kroner.

»Jeg tror ikke, problemet er særlig stort. I Københavns Lufthavn kan man endda langtidsparkere i helt op til en måned for 1.150 kroner og køre gratis i bus til terminalen,« siger Dennis Lange, som dog understreger, at FDM tilslutter sig et loft på tre p-afgifter, svarende til bødestørrelsen for at tale i håndholdt mobiltelefon i bilen.

Trafikordfører Kim Christiansen (DF) opfordrer regeringen til at tage sig af andre og vigtigere ting.

»Jeg kan da godt se, at det ikke er rimeligt, at en bilist holder på den samme bøde i otte dage, men jeg tror, at vi har med et relativt lille problem at gøre,« siger Kim Christiansen.

»Grundlæggende synes jeg, at justitsministeriets embedsmænd må have vigtigere ting at tage sig til. For tre år siden vedtog vi en skærpelse af lovgivningen, hvor folk, der var dømt for spirituskørsel, skulle have en alkolås monteret i deres biler. Men det har regeringen nu på tredje år ikke formået at få implementeret. Det er da meget vigtigere. Og det synes jeg ærlig talt hellere, at Justitsministeren skulle få gjort noget ved,« tilføjer han.

Simon Emil Ammitzbøll (LA) mener, at man med forslaget hetzer bilejere. Han ønsker at indføre et stop for kommunal indtjening på p-afgifter, så kommunernes indtjening på p-afgifterne ikke må overstige de kommunale udgifter i forbindelse med parkering.

»Parkeringsafgifterne må ikke blive til en ny skat, som skal fylde de kommunale kasser og klattes væk på øget offentligt forbrug. Bilisterne betaler i forvejen alt for meget. Udviklingen skal i stedet gå den anden vej,« siger den politiske ordfører.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip