Flere hvaler spærret inde under is

Borgmesteren i en øde canadisk fiskerlandsby beder landets regering om hjælp til at redde 11 spækhuggere, der er spærret inde af isen i Hudson Bay.

De lokale i Inukjuak, der ligger 1500 kilometer nord for Montreal, siger ifølge BBC, at hvalerne trækker vejret ved hjælp af et hul i isen.

En jæger var den første i området til at opdage spækhuggerne tirsdag - dagen efter at området frøs til. Mange af landsbyboerne har siden taget turen på snescooter ud for at se hvalerne. Heriblandt borgmesteren Peter Inukpuk.

- Det ser af og til ud som om, de går i panik, fortæller han til den canadiske tv-station CBC.

- På andre tidspunkter er de væk i lang tid, formentlig for at se efter andre åbne huller, hvilket de ikke kan finde, fortsætter han.

Fordi hullet skrumper, appellerer han myndighederne om at sende en isbryder op for at få hvalerne fri, før det er for sent.

Et team fra Canadas fiskeri- og havadministration sender et hold af sted, der skal evaluere situationen. En talskvinde siger dog, at isbryderne har usædvanligt travlt. Blandt andet sidder tre handelsskibe fast i Quebec.

Hvalerne er på afveje, for de plejer ikke at befinde sig i området i januar, lyder det fra lokale.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip