Flere kvote 2-ansøgere vil på KU

Skrevet af BNB

03/04/2013
»Dette års kvote 2-søgning afspejler de meget store stigninger, der har været til Københavns Universitets uddannelser via kvote 2 de seneste år. Siden 2009 er antallet af kvote 2-ansøgninger til Københavns Universitets uddannelser steget med næsten 70 procent,« siger studiechef Claus Nielsen i en pressemeddelelse. Samtidig konstaterer universitetet, at størstedelen af samtlige kvote 2-ansøgere har haft KU øverst på prioriteringslisten, og mere end 50 procent af ansøgningerne til universitetet er ifølge KU ansøgerens første valg. Kvote 2 leverer cirka ti procent af optaget på de fleste af Københavns Universitets uddannelser, men seks uddannelser har i år valgt at øge kvote 2-andelen. »Det drejer sig blandt andet om husdyrvidenskab, idræt og sociologi, der hæver kvote 2-andelen fra ti til 20 procent,« siger Claus Nielsen. BNB

Mest læste i dag

»Dette års kvote 2-søgning afspejler de meget store stigninger, der har været til Københavns Universitets uddannelser via kvote 2 de seneste år. Siden 2009 er antallet af kvote 2-ansøgninger til Københavns Universitets uddannelser steget med næsten 70 procent,« siger studiechef Claus Nielsen i en pressemeddelelse.

Samtidig konstaterer universitetet, at størstedelen af samtlige kvote 2-ansøgere har haft KU øverst på prioriteringslisten, og mere end 50 procent af ansøgningerne til universitetet er ifølge KU ansøgerens første valg.

Kvote 2 leverer cirka ti procent af optaget på de fleste af Københavns Universitets uddannelser, men seks uddannelser har i år valgt at øge kvote 2-andelen.

»Det drejer sig blandt andet om husdyrvidenskab, idræt og sociologi, der hæver kvote 2-andelen fra ti til 20 procent,« siger Claus Nielsen.

BNB