Flere lig fundet efter canadisk togtragedie

Canadisk politi har opjusteret antallet af døde efter weekendens ulykke, hvor et afsporet tog eksploderede i den lille by Lac-Mégantic. 20 mennesker er dræbt, og 30 er fortsat savnet.

- Nu står vi med et antal på 50 personer, som vi betragter som savnede, og de fleste er formentlig døde i denne tragedie, siger polititalsmand Michel Forget.

Lørdag satte det førerløse tog med råolie pludselig i gang og endte med at eksplodere, da det kørte af sporet i Lac-Mégantic.

Brandvæsnet kæmpede i over et døgn med at få slukket flammerne efter eksplosionen, som har udslettet flere bygninger i centrum af den canadiske by. Ilden kunne ses op mod 50 kilometer væk.

Olietoget var en halv time før midnat canadisk tid stoppet få kilometer uden for byen i forbindelse med et vagtskifte. Uden videre begyndte det at rulle med høj fart mod de intetanende beboere i Lac-Mégantic.

Chefen for det amerikanske jernbaneselskab Montreal, Maine & Atlantic Railway (MMA), som ejer det forulykkede olietog, har placeret noget af skylden for ulykken hos en lokomotivfører. En undersøgelse af den pågældende lokomotivfører er nu sat i gang.

MMA har en lang række canadiske togulykker i bagagen. Ifølge transportsikkerhedsmyndighederne i landet har der været 129 ulykker - herunder 77 afsporinger - siden 2003. Der er dog i flere tilfælde tale om mindre ulykker.

MMA er et af to jernbaneselskaber i Canada, hvor togene må blive styret af en enkelt lokomotivfører.

Det forulykkede lokomotiv blev undersøgt dagen før katastrofen, og her blev der ikke fundet tekniske fejl i maskineriet.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip