Flere selskaber hæver prisen for rejseforsikringer

Skrevet af admin

07/01/2015

Dagens topnyheder

Skal du snart ud at rejse i det nye år, er der god grund til at nærstudere prisen på din rejseforsikring.

Tusindvis af danskere vil snart opleve, at deres rejseforsikring stiger i pris, selvom dækningen ikke bliver bedre. Det skriver Berlingske Business.

Selskaber som Topdanmark, Tryg, Gouda og Europæiske fortæller, at de enten har eller er i gang med at hæve priserne. Også Alm. Brand og Codan overvejer prisforhøjelser.

Det sker, fordi det gule sundhedskort ikke længere dækker som rejsesygesikring i udlandet, hvorfor danskerne i stedet skal benytte det blå EU-sygesikringskort.

Det dækker dog ikke lige så bredt, som det gule har gjort.

Derfor regner forsikringsselskaberne med, at danskerne vil anmelde flere skader, og regningen sendes videre til kunderne.

- Vi har tilpasset vores forsikringer, så de nu sikrer de samme dækninger og den samme service, som man fik førhen.

- Det er klart, at det koster nogle ekstra penge for os, så derfor har vi differentieret vores forsikringer og ændret på priserne, siger Thomas Enna, underdirektør i Topdanmark, til Business.

Ifølge Finansloven for 2014 vil staten spare omkring 80 millioner kroner årligt på ændringen i den offentlige dækning, men Europæiske ERV siger, at regningen hos forsikringsselskaberne og i sidste ende kunderne formentlig bliver endnu større.

Gouda har hævet priserne med 20 procent, mens de fleste Tryg-kunder får en prisstigning på op til 300 kroner.

/ritzau/