Flere stenkastere anholdt efter uro på Christiania

Det var den såkaldte Task Force Pusherstreet ved Københavns Politi, der slog til på Christiania, og det sker som et led i bekæmpelsen af de kriminelle elementer i Pusherstreet.

Politiet har nemlig besluttet, at sætte hårdt ind mod de kriminelle, og det viser tirsdagens aktion også.

I forbindelse med at personale fra Task Force Pusherstreet i går gennemførte en målrettet aktion mod hashhandlen på Christiania, blev politibetjentene angrebet med stenkast, men ingen blev dog ramt.

Stenkasterne havde samlet sig på Christiania og foretog et planlagt angreb på politifolkene ved den gamle hovedindgang til Christiania.

I forbindelse med dette foretog politifolkene anholdelse af en 26-årig dansk mand fra Christiania umiddelbart efter, at han havde kastet sten mod det uniformerede politipersonale. Ved anholdelsen var han i besiddelse af en peberspray og en kniv.

Under anholdelsen forsøgte en maskeret gruppering på omkring 15-20 personer på Christiania at nærme sig den anholdte, men de blev afvist af politipersonalet.

Med baggrund i politifolkenes lokalkendskab genkendte de ved selve hændelsen yderligere en 25-årig dansk gerningsmand, som var anstifter til stenkastene.

Denne gerningsmand blev efterfølgende anholdt ved sin bopæl på Borups Alle i aftes kl. 22.14. Ved ransagning på bopælen blev der fundet ca. 80 gram kokain, en skarpladt tromlerevolver og en stor mængde designermøbler.

- Vores hidtidige indsats har vist, at kriminelle med tilknytning til Pusherstreet ved de seneste politiaktioner har øget modstanden mod politiet. Der kastets sten og kraftige kanonslag mod politifolkene. Dette er helt uacceptabelt og vi har med gårsdagens anholdelser understreget, at der vil blive skredet hårdt ind overfor lignende angreb, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, der er leder af Task Force Pusherstreet i Københavns Politi.

Som en opfølgning på anholdelserne har Task Force Pusherstreet i dag onsdag fra kl. 08:00 – 09:25 foretaget flere aktioner på Christiania. Der er herunder foretaget ransagning på den 26-åriges bopæl og på en adresse, hvor en 49-årig efterlyst kvinde blev anholdt.

Ved ransagningen af den 26-åriges bopæl blev der beslaglagt 3 pebersprays, 1 ulovlig kniv ( stikvåben af typen; ”Push daggert”), 1 totenschlæger, 10 kraftige kanonslag, 3 militære røgbomber og en mindre mængde hash.

- Dermed har vi igen ramt den organiserede kriminalitet, der har tilknytning til Pusherstreet. Vi går målrettet efter køberne, sælgerne, leverandørerne og andre kriminelle elementer, der forsøger at hindre politiet i at udføre sit arbejde, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen.

De to anholdte mænd fremstilles i dag i grundlovsforhør i dommervagten i København.

 

Dagens Gossip