Flere tusinde døde grise fundet i flod

Omkring 2200 døde grise er blevet halet op af den kinesiske flod Huangpu, som er kilde til mange Shanghai-borgeres drikkevand, rapporterer officielle kinesiske medier mandag.

Sagen har udløst et ramaskrig i befolkningen, som i stigende grad er optaget af miljøproblemer og dårlig fødevaresikkerhed.

De døde dyr er formentligt blevet kastet i floden i Zhejiang provinsen, og antallet af døde grise i vandløbet ventes at stige, siger Xu Rong, miljødirektør i Shanghais Songjiang distrikt, til avisen Global Times.

- Vi må handle hurtigt for at få dem alle fjernet, hvis vi skal undgå vandforurening, siger hun.

Medierne siger, at en officiel efterforskning af sagen er sat i værk.

Vandforurening fra kunstgødning, kemiske udslip og kloakafløb bliver diskuteret meget i offentligheden, og regeringen forbereder at investere op mod 5000 milliarder kroner i forbedret vandforsyning hen over det næste årti.

Miljøeksperter arbejder på højtryk med at hive grisene op af vandet, men må af sikkerhedsgrunde stoppe, når det bliver mørkt.

- Vi har hevet døde grise op fra morgen til aften, siger Xu Rong.

- Vi kan ikke arbejde om natten, så vi starter normalt klokken 06.30 og fortsætter, til det bliver mørkt.

I alt 12 både patruljerer på floden for at finde døde grise.

I en rapport fra Shanghais landbrugskommission hedder det, at nogle af de døde dyr er blevet testet positive for en almindelig svinesygdom, som ikke er farlig for mennesker.

De første undersøgelser af vandet indikerer, at det ikke har taget skade af de mange døde dyr, og at de indbyggere, der får deres drikkevand fra floden, ikke har noget at frygte.

En borger fra området fortæller, at der ikke er noget usædvanligt i, at døde grise flyder forbi, men erkender, at antallet er øget den seneste tid, skriver Sky News.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip