Flere vil på efterskole

»Det har været en rigtig god dag på flere områder. Vejret er fantastisk, og de steder, som jeg har været i kontakt med, har haft rigtig mange gæster. Det at gå på efterskole er et rigtig spændende tilbud, når man går i 9.-10. klasse, og derfor oplever vi også en stigende interesse,« siger Efterskoleforeningens formand, Troels Borring, efter søndagens åbent hus på landets 251 efterskoler.

Ifølge formanden er efterskolerne atter begyndt at trives, efter den økonomiske krise har holdt eleverne væk. Fra det netop startede skoleår melder Efterskoleforeningen om de bedste elevtal siden 2011, og derfor mener Borring også, at efterskolerne står med et stort ansvar for de unges fremtid.

»Vi har en særlig opgave i at få fjernet de blokeringer, der gør, at for eksempel erhvervsuddannelserne ikke har så meget status som de gymnasiale. Der er mange unge, der gerne vil noget med deres hænder, og dem har vi en forpligtelse til at få vejledt,« siger han.

Den stigende interesse for at gå på efterskole bevirker også, at der udbydes flere og flere forskellige fag og linjer. Hvor det tidligere var idræt og musik, der var i højsædet, fortæller formanden nu, at interessen for efterskolefagene stikker i alle retninger.

»De unge repræsenterer mange forskellige interesser, og derfor er efterskolerne også blevet mere og mere skarpe på at være involveret i de ting og sager. Nogle vil helst have idræt, andre vil gerne have skiftende fagudbud, og nogle er meget projektorienteret. Men man vil overordnet gå tættere ind i samarbejder med ungdomsuddannelser og virksomheder alt sammen for, at de unge bliver klædt bedre på,« siger Troels Borring, der forventer endnu et godt år for efterskolerne næste år.

I alt er der startet 27.403 elever på efterskole i 2013, hvilket er 200 flere end sidste år, oplyser Efterskoleforeningen.

 

Dagens Gossip