Flere yngre kvinder får slagtilfælde: Her er tegnene, alle bør holde øje med

Flere yngre kvinder oplever både blodpropper og hjerneblødninger. Og det er de færreste kvinder, der kender både risiko og de tegn, man skal holde med, skriver Fyens.dk ifølge voksnekvinder.dk.

En undersøgelse fra England viser således, at det kun er en ud af fire kvinder, der ved, at slagtilfælde er kilden til flest mistede liv blandt kvinder.

- Det er ekstremt bekymrende, at de fleste kvinder ikke engang har slagtilfælde inde på radaren. Vi ved, at kvinders risiko øges signifikant i takt med at de bliver ældre, og at en ud af fem kvinder vil få et slagtilfælde i løbet af livet,” siger direktør ved Stroke Association Nikki Hill.

Hun mener, at kvinder i alle aldre bør være mere opmærksomme og bedre informerede om, hvad de kan gøre for at begrænse deres egen risiko.

Derfor deler hun ud af fem gode råd, som alle kvinder bør være opmærksomme på:

Migræne
Nyere forskning viser, at kvinder, der lider af migræne med aura (synsforstyrrelser som blinkende prikker eller blinde pletter) kan være op til 10 gange mere tilbøjelige til at få et slagtilfælde, afhængigt af andre risikofaktorer.

P-piller
Lav-østrogen p-piller kan medføre, at kvinder har en dobbelt så stor risiko for at blive ramt af et slagtilfælde end kvinder, der ikke tager dem - og risikoen kan stige, hvis andre risikofaktorer er til stede.

Svangerskabsforgiftning
Kvinder, der tidligere har haft præeklampsi eller eklampsi har en øget risiko for forhøjet blodtryk og dermed slagtilfælde helt op til 30 år efter at de har født.

Depression
En australsk undersøgelse af over 10.000 kvinder mellem 47 og 52 år viser, at deprimerede kvinder har en dobbelt så stor risiko for slagtilfælde, selv efter at forskerne havde taget højde for andre risikofaktorer.

Aborter
Flere undersøgelser har vist at kvinder, der har fået mere end én abort kan have en højere risiko for blodpropper, som kan øge deres risiko for et slagtilfælde

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip