Flertal af danskerne er glade for firedobling af fotovogne

Selvom firedoblingen i antallet af fotovogne på de danske veje er blevet mødt med modstand og debat de seneste uger, er et flertal af danskerne faktisk positivt stemt over for de mange nye fotovogne. Det skriver Søndagsavisen.

Hele 64 procent af danskerne mener, at fotovogne er god måde at regulere trafik på, mens 56 procent mener, at den markante forøgelse af fartkontroller er en god idé.

Det viser en rundspørge blandt 4.342 repræsentativt udvalgte danskere, som Epinion har lavet for Rådet for sikker Trafik.

”Der er jo ingen, som er specielt glade for at få fartbøder, og derfor har vi også set en ophedet debat de seneste uger. Men når det kommer til stykket, så kan danskerne godt se det fornuftige i, at man skal overholde fartgrænserne,” siger Mogens Kjærgaard Møller, direktør for Rådet for sikker Trafik, til Søndagsavisen.

Ude i landets politikredse har man også mærket danskernes glæde for fartkontrol i kølvandet på firedoblingen af fotovogne.

Rigspolitiet oplyser til Søndagsavisen, at næsten alle politikredse dagligt får henvendelser fra borgere, som gerne vil have en fotovogn ud i lokalområdet. I Syd- og Sønderjyllands Politi har man mærket en stigende interesse siden starten af februar.

”Vi bliver typisk kontaktet af borgere, som bor ud til en vej, hvor der generelt bliver kørt for stærkt. Vi vurderer så deres henvendelse, og hvis vi mener, at det giver god mening at stille en fotovogn det pågældende sted, så gør vi det meget gerne,” siger Søren Knudsen, Politikommissær i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Samtidig med firedoblingen af fotovogne trådte reglen om ejeransvar i kraft, så det fremover er ejeren og ikke føreren af bilen, der får en fartbøde.

Selvom det tiltag også er blevet mødt med massiv modstand, viser undersøgelsen, at 49 procent af danskerne mener, at det er en god idé. Kun 17 procent er imod.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip