Flertal banker Enhedslisten om lockout

Enhedslisten raser over, at regeringspartierne Socialdemokratiet, SF og De Radikale med støtte fra Venstre og De Konservative afviser at holde en såkaldt hasteforespørgsel den 10. april i folketingssalen om lockouten af lærerne.

Kun Dansk Folkeparti og Liberal Alliance støtter en forespørgselsdebat.

- Det er helt urimeligt fra ethvert demokratisk synspunkt, at man blokerer for sådan en debat. Men det er også enormt problematisk, at man forhindrer en debat, som kunne føre til, at man måske kunne få gang i forhandlingerne igen, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

Han påpeger, at staten er arbejdsgiver for 17.000 lærere på fri- og efterskoler samt professionsskoler.

- Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, Venstre og De Konservative bakker op om KL og finansministerens ultimative linje. En linje, der har kastet os ud i en omfattende konflikt på skoleområdet, siger Per Clausen.

Han afviser, at Enhedslisten, som støtter Danmarks Lærerforening imod staten og Kommunernes Landsforening (KL), forsøger at holde gryden i kog med en hasteforespørgsel.

- Det er lidt overraskende, hvis regeringen, Venstre og De Konservative er villige til offentligt at sige, at de er imod en forhandlingsløsning. De ønsker, at konflikten skal fortsætte, indtil de kommer med et regeringsindgreb, siger Per Clausen.

Enhedslisten begrundede sin nu afviste ansøgning om en hasteforespørgsel med ordene:

"Ministeren bedes oplyse, hvilke initiativer han vil tage for at sikre, at der indledes reelle forhandlinger med Lærernes Centralorganisation for at finde en forhandlingsløsning på både kommunernes og statens lockout af lærerne."

Onsdag var Enhedslisten også initiativtager til et samråd i Folketingets Finansudvalg, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) blandt andet skulle svare på, om regeringstoppen og KL har kørt aftalt spil omkring den igangværende lærerkonflikt.

- Der ligger ikke en aftale, og de konspirationsteorier, der har været fremme om det, er forkerte, sagde Bjarne Corydon og afviste blankt, at regeringen har indgået en aftale med KL om et regeringsindgreb i konflikten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip