Flertal samler sig mod regeringen i miljøsag

Der kan stadig være håb for organisationen Hold Danmark Rent.

Et flertal i Folketinget mener nemlig, regeringen gør en fejl ved at skære støtten fra organisationen, der siden 2008 har forsøgt at overtale danskerne til at rydde op i naturen.

- Det hænger dårligt sammen med, at man samtidigt fjerner penge fra returpantsystemet. De to ting tilsammen gør jo, at vi alle kan forestille os at finde mange flere pantflasker og dåser i den danske natur, siger Venstres miljøordfører Henrik Høegh til Newspaq.

Hold Danmark Rent har også fået penge fra Dansk Retursystem, men når deres støtte ryger, bliver der ikke penge at putte i kampagneorganisationen længere. I alt mister Hold Danmark Rent seks millioner kroner på den nye finanslov.

Dansk Folkeparti synes, det er helt hen i vejret og vil lave et ændringsforslag til finansloven.

- Så kan det jo godt være, finansministeren siger, det her er nogle penge, der bare skal findes, siger partiets miljøordfører Jørn Dohrmann.

I Venstre er man en smule mere afventende.

- Jeg synes, modellen er, at nu indkalder vi til samråd. Men er ministeren stejl, er det bestemt en mulighed med et ændringsforslag. Det her bærer jo præg af, at der er ved at tegne sig et flertal uden om regeringen, og det er jo i hvert fald interessant, siger Venstres miljøordfører Henrik Høegh.

Både Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative siger til Newspaq, at de er uenige i regeringens beslutning.

Staten har støttet Hold Danmark Rent siden 2008. Dengang var aftalen, at de skulle have støtte i to år, og derefter klare sig selv. I 2010 valgte man alligevel at forlænge støtten i tre år.

I alt har organisationen fået 13 millioner kroner, men regeringen mener altså nu, at der ikke er grundlag for at støtte yderligere, da Hold Danmark Rent burde kunne leve selv nu.

 

Dagens Gossip