Flertal vil lade jobmuligheder afgøre antal studiepladser

Det mener et lille flertal af befolkningen på 52 procent ifølge en undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Ingeniørforeningen.

Samtidig erklærer 27 procent sig dog enten overvejende eller helt uenige i det ønske.

I Ingeniørforeningen mener man, at mere statslig styring af studieoptaget, så der bliver skævet mere til jobmulighederne efter endt uddannelse, vil være en god ide.

»Det er problematisk at uddanne i blinde. Når der er grupper med en høj ledighed, virker det bagvendt at fortsætte med et højt optag. Det er ikke til gavn for hverken samfundet eller den enkelte,« siger Flemming Krogh, der er formand for Ingeniørforeningens Uddannelsesudvalg, i en kommentar.

Der var ifølge foreningen en ledighed på 5,3 procent blandt magistre og 4,8 blandt DJØFere i maj i år. Ledighedstallet for ingeniører lå på 2,4.

»Samtidig viser analyser, at der fremover kan opstå mangelsituationer på udvalgte typer af arbejdskraft. Eksempelvis er det dokumenteret, at der kan komme til at mangle op mod 13.500 ingeniører allerede i 2020, hvis ikke der gøres en ekstra indsats for at øge udbuddet. Det element savner jeg i uddannelsespolitikken,« siger Flemming Krogh.

Rekordmange unge søgte i 2013 ind på en videregående uddannelse. I alt 88.078 personer søgte om optagelse, viser tal fra Uddannelsesministeriet.

 

Dagens Gossip