Flertal vil sætte udløbsdato på terrorlovgivning

Spørgsmålet om en udløbsdato skal ikke stå i vejen for den stramning af pasreglerne, som justitsminister Mette Frederiksen (S) fredag har til førstebehandling i folketingssalen.

Det siger justitsministerens partifælle, retsordfører Trine Bramsen.

Det sker efter, at et flertal udenom regeringen bestående af SF, Enhedslisten, Venstre, Konservative og Liberal Alliance forud for fredagens førstebehandling har fastslået, at de vil have en udløbsdato - eller en såkaldt "solnedgangsklausul" - på stramningen.

Stramningen går ud på, at det fremover skal være muligt for politiet at tage passet fra danskere, der har tænkt sig at deltage i en væbnet konflikt i udlandet.

- Hvis det er så vigtigt for dem, så skal det ikke stå i vejen for så vigtig en lov, siger Trine Bramsen.

- Generelt bryder jeg mig ikke meget om den slags solnedgangsklausuler i lovgivningen, men tiden er ikke inde til at lukke døre, så vi er da parat til at se på det, hvis det er Folketingets ønske, siger hun

SF's retsordfører mener, at det er nødvendigt med en solnedgangsklausul.

- Netop fordi det er en skrap cocktail at tage folks pas og deres opholdstilladelse, så mener vi, at det er nødvendigt løbende at se på loven og have muligheden for at sløjfe den, hvis situationen i verden ændrer sig, eller hvis det viser sig, at loven rammer skævt, siger Karina Lorentzen.

Hun understreger, at SF vil stemme ja til regeringens lovforslag om at konfiskere passet hos Syrien-krigere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip