Flest danskere drømmer sig væk i februar

Februar er udsalgsslutspurt, regn, temperaturer lige omkring frysepunktet og få solskinstimer. Julen er overstået, det samme er den obligatoriske januarkur, og livet er ikke lutter lagkage.

Måske er det netop dét, der gør, at de fleste danskere peger på februar som den måned, hvor de oftest drømmer sig væk fra Danmark.

Læs også: Verdens syv nyeste vidundere

Knap hver anden (46 procent) drømmer sig således væk i februar, hvor foråret ellers burde være inden for overskuelig rækkevidde.

Januar og november er dog også favoritter, når det gælder udelængsel. Det viser en undersøgelse foretaget af Hotels.com.

Sommermånederne er vi glade for

Mens vintermånederne hitter ift. udelængsel, så drømmer færrest sig væk i de måneder, hvor solen skinner.

Læs også: Filmstunder hjemme i stuen giver lyst til at rejse

Således er juni og juli de måneder, hvor færrest har trangen til at pakke familien og sydfrugterne ned og forlade landet. Maj, august og april er i øvrigt også langt mindre oplagt at drømme sig væk i end marts, oktober og december.

- Mange danskere har en naturlig længsel efter sol, varme og solskinstimer, og det får de jo netop herhjemme i juni og juli, hvor mange oven i købet også kan nyde nogle ugers sommerferie. Og det er jo egentlig paradoksalt, at mange rejser til sol og varme i netop sommerferien, når det er i januar og februar, de tilsyneladende virkeligt har behovet, mener Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Hver tiende drømmer sig aldrig væk

Mens rigtig mange bruger de kolde måneder på at drømme om ferieparadis i syden og ture over Atlanten, så er der da også nogle, som tilsyneladende er meget godt tilfredse med at være i Danmark – og det året rundt.

Galleri: Nordens 10 bedste Nordlys

Mere end hver tiende (12 procent) svarer, at de aldrig drømmer sig væk fra Danmark.

 

Dagens Gossip