Flot præstation af Contador i vildt uvejr

For selv om spanieren måtte se Movistars Nairo Quintana tage sejren på torsdagens bjergrige etape, så sad Bjarne Riis' spanske superstjerne med frontgruppen hele vejen i mål og blev nummer tre - kun to sekunder efter vinderen.

Dermed er han fortsat nummer fire i det samlede klassement. Ti sekunder efter den førende rytter, Sergio Henao fra Team Sky. Han blev nummer to på dagens etape.

- Det var en god, men meget våd og kold dag for os. Alberto bliver åbenlyst stærkere og stærkere, mens andre havde en svær dag i kulden og på den noget hårdere rute. Morgendagens (fredag, red.) etape bliver svær at kontrollere, og vi skal forsøge at lave et godt resultat på løbets hårdeste etape, konkluderede Team Saxo-Tinkoffs sportsdirektør Philippe Mauduit efter etapen til holdets hjemmeside. 

Danske Jakob Fuglsang havde ikke nogen god dag på den uvejrsplagede bjergetape. Og Team Astana-rytteren kom i mål som nummer 22 og tabte 1.02 til etapens vinder. Han er nu helt nede på 19.pladsen i klassementet.

Femte og løbets næstsidste etape køres fredag, og her er der igen flere bjerge, der skal passeres.

I alt 10 kategoriserede tinder skal feltet klatre op ad, hvor de fleste er henholdsvis kategori to og tre stigninger og én enkelt kategori et.

Løbets afsluttendee etape er en 24 kilometer lang enkeltstart, så meget kan fortsat nå at ændre sig i den samlede stilling. Den køres lørdag.

 

Dagens Gossip