FLSmidth vender minus til plus og tror på bedre tider

FLSmidth vendte underskud til overskud i 2014.

Ingeniørkoncernen, som producerer udstyr til mine- og cementindustrien, kom ud af året med et plus på 813 millioner kroner, hvor selskabet i 2013 havde et underskud på 784 millioner kroner.

- Vi leverer et solidt 2014-resultat i et udfordrende marked, konstaterer administrerende direktør Thomas Schultz i en pressemeddelelse.

Mens bundlinjen blev positiv, så var der kraftig tilbagegang i omsætningen, som faldt 17 procent til 21,1 milliarder kroner.

Samtidig oplevede selskabet svigtende efterspørgsel i form af et fald i ordreindgangen på 15 procent til 17,8 milliarder kroner, mens ordrebeholdningen dalede tilsvarende til 19,0 milliarder kroner.

Ikke desto mindre tror selskabet på bedre tider i det nye år.

- Ordreindgangen forventes at stige i 2015, konstaterer selskabet, som også tror på en voksende overskudsgrad, mens omsætningen ventes at ligge op til to milliarder kroner under niveauet i 2014.

- Vores mellem- og langsigtede forventninger til markedet er gode, og vi bruger tiden nu i bunden af industrikonjunkturen til at trimme og positionere FLSmidth til det kommende opsving, forklarer Thomas Schultz og tilføjer:

- Sidst men ikke mindst er vi godt forberedte til et udfordrende 2015, hvor vi forventer at forbedre vores markedsposition.

Trods optimismen er FLSmidth-aktien faldet cirka 4 procent på børsen i løbet af det første kvarter, efter regnskabet blev offentliggjort.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip