Flugtfange tilbage i politiets varetægt efter halvandet år

I februar sidste år var manden til et retsmøde i Retten på Frederiksbergs afdeling på Blegdamsvej i København, hvor det skulle afgøres, hvorvidt hans varetægtsfængsling for et drabsforsøg i bandemiljøet skulle forlænges. I retslokalet opstod der tumult, da 8-10 personer brasede ind for at befri ham. Og selv om politiet brugte peberspray for at forhindre det, slap fangen fri.

Herefter søgte politiet efter den dengang 21-årige og fik ham også efterlyst gennem Interpol.

I et stykke tid har politiet vidst, at han har befundet sig i Jordan, forklarer politikommissær Knud Hvass.

»Her var han også anholdt i en kort periode. Men der var nogle ting, der gjorde, at vi ikke kunne få ham hjem, så han blev løsladt dernede,« forklarer han til Berlingske Nyhedsbureau.

Men det er først efter, at politiet har haft kontakt til flugtfangen, at det er lykkedes, at få ham tilbage til Danmark.

»Vi har været i kontakt med ham flere gange, og han var selv indstillet på at komme hjem, og det er så det, der er lykkedes nu,« siger Knud Hvass.

Den 22-årige er nu igen varetægtsfængslet og kan muligvis se frem til et retsligt efterspil for det drabsforsøg, som han frem til flugten sad bag tremmer for.

»Vi var stort set færdige med den efterforskning, da han forsvandt, så den kan nok gå ret hurtigt. Og så må vi se, om han bliver tiltalt for drabsforsøg,« siger Knud Hvass.

Sagen drejer sig om, at flugtfangen og to andre, som er tilknyttet bandemiljøet ved Blågårds Plads ifølge sigtelsen forsøgte at dræbe en 25-årig mand på Åboulevarden 25. september 2011. Angiveligt var offeret fra en rivaliserende fra Værebro, og efter ordveksling blev han stukket syv-otte gange med en kniv. Blandt andet fik han stiksår i hovedet, i låret og på overkroppen, men overlevede.

Om den 22-årige bliver straffet for sin flugt, ved politiet endnu ikke, men politikommissær Knud Hvass regner ikke med, at han forlader Danmark igen.

»Man kan sige, at når han er kommet frivillig hjem, er chancen for, at han stikker af igen, nok ikke så stor.«

 

Dagens Gossip