Per Fly om stoffer, alkohol og anerkendelse

Filminstruktør Per Fly, der er aktuel med filmen Monica Z, mener, det er ulideligt at leve et liv, hvor man konstant tøjler sig selv. Det fortæller han i et interview til FEMINA.

- Jeg kan i hvert fald ikke leve med fuldstændig regelrette dage, hvor man ingenting må. Jeg har også helt klart behov for at drikke hjernen ud en gang imellem og gør det med stor glæde. Men jeg ved også, at det ikke må styre mit liv. At tøjle sin lidenskab med sin fornuft er et element i alle menneskers liv, siger den 54-årige filminstruktør.

For tre år siden holdt Kim Bodnia op med at drikke alkohol. Læs hvorfor på femina.dk

Det handler om lidenskab

Sangerinden Monica Zetterlund, som filmen Monica Z er bygget op over, havde et stort forbrug af alkohol, og Per Fly tror, at der er en grund til at mennesker i den kreative branche nemt falder i rusgrøften.

- Jeg tror, det handler om lidenskab. For at lave det, vi laver, og få så meget kraft, at man kan stille frem med noget, er man nødt til at lade sig opsluge intenst af en eller anden form for lidenskab. Og det er… sådan et sus at være i det… Det sus, det er at skabe noget, at optræde for folk, at blive anerkendt – der ligger stoffer og alkohol som en klar forlængelse.

Nikolaj Lie Kaas: Jeg taler ALT for meget om følelser. Læs mere på femina.dk

Han kender også den slags dæmoner fra sig selv.

- Jeg har jo min angst, som startede ved, at jeg røg for meget hash. Jeg var ude at finde en form for grænse der, som jeg kom til at slås med rigtig længe, fordi jeg fik angst af det. Angsten kommer også, når man kommer ud, hvor man ikke kan bunde: Nu er der ingen kontrol, nu mister du fuldstændig orienteringen. Så jeg ved, jeg skal bruge viljen til at styre mit liv. Og det tror jeg, er sundt. Jeg tror ikke, det er sundt at drukne i sine lidenskaber., siger Per Fly til FEMINA.

Af redaktionen, FEMINA/NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip