Flypersonale: Ryanair overrasker med ja til møde

Det kommer som en positiv overraskelse for fagorganisationen Flyvebranchens Personale Union, FPU, at det irske luftfartsselskab Ryanair udtrykker villighed til at møde FPU forud for etableringen af en Ryanair-base i Københavns Lufthavn.

Selv om Ryanair torsdag på et pressemøde torsdag sagde, at luftfartsselskabet ikke vil forhandle om overenskomster, så glæder FPU sig alligevel over udsigten til et møde. Det siger FPU's formand, Thilde Waast, til Ritzau.

- Vi er positivt overrasket over, at Ryanair har taget mod vores invitation til at mødes, for vi vil gerne have lejlighed til at fortælle dem, hvad indholdet i en overenskomstaftale bør være.

- Vi ser det som en åbning, selv om de ikke vil forhandle overenskomst med os. Det ville McDonalds heller ikke, da de åbnede i Danmark, siger hun.

Spørgsmål: Men hvad tror I, at et møde kommer til at rykke ved - Ryanair lader jo ikke til at have i sinde at give sig?

- Det kan jeg ikke spå om, men vi er glade for, vi får muligheden for at fortælle, hvordan, vi mener, personalevilkårene skal være, siger Thilde Waast.

FPU hører under Serviceforbundet, der hører under fagforeningernes hovedorganisation LO.

Netop LO har hevet Ryanair i arbejdsretten for at afklare, om det irske lavprisselskab skal tegne overenskomst for de ansatte i den nye københavner-base.

LO vil gerne have afklaret, om medlemmerne af et LO-forbund må gå i strejke mod Ryanair, hvilket vil gøre det meget vanskeligt for Ryanair at have base i Københavns Lufthavn.

Hvis Ryanair rammes af en konflikt, åbner Ryanair op for, at selskabet bruger en base i et andet land og flyver sine fly ind til København på vilkår, der gælder for alle andre luftfartsselskaber, der ikke har base i København.

I så fald vil Ryanair også forlange erstatning for omkostningerne ved en sådan løsning.

Den situation frygter FPU dog ikke, siger formand Thilde Waast.

- Vi synes, det vil være ærgerligt, hvis de bliver så stædige, at de ikke vil etablere sig i Danmark, fordi de ikke vil snakke med fagforeninger. Men det er Ryanairs eget valg.

- Vi er ikke de første, som de vil slæbe i retten, og vi ved, hvordan retssagerne foregår. Vi synes, det er en skam, at de ikke bruger tiden på at finde en aftale med os i stedet for at være mod os, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip