Flystrejke rammer flere danske lufthavne i morgen

Skrevet af admin

08/09/2015

Dagens topnyheder

En konflikt om løn og arbejdsvilkår for piloterne i det tyske flyselskab Lufthansa kommer nu til at gå ud over flyvninger mellem Danmark og Tyskland.

Op mod halvdelen af flyselskabets langdistanceruter blev aflyst tirsdag, og onsdag kommer turen til Lufthansas kort- og mellemdistanceruter. Det skriver branchesitet Check-in.

Det gælder blandt andet samtlige fem afgange mellem Frankfurt og København i hver retning.

To ud af tre afgange fra København til München vil ifølge Check-in være aflyst, ligesom to af tre afgange den modsatte vej heller ikke vil komme afsted.

Også i Billund Lufthavn vil der være problemer for passagerer, der skal til Frankfurt. Begge afgange er nemlig aflyst. Også afgangene fra Frankfurt til Billund aflyses.

Til og fra Aalborg vil flyene dog lette som normalt.

Piloternes fagforening advarede i sidste uge om, at piloterne ville gå i strejke, da de er utilfredse med de løn- og pensionsvilkår, der er på bordet under de aktuelle og meget langtrukne forhandlinger om en ny overenskomst.

Piloternes arbejdsnedlæggelse er ifølge nyhedsbureauet Reuters den 13. på 18 måneder.

Strejkerne har alene i år kostet Lufthansa omkring 100 millioner euro, cirka 750 millioner kroner.

Lufthansa har tirsdag valgt at bringe strejken for en domstol for at vurdere dens legitimitet. Og ifølge Reuters vil selskabet ikke ansætte nye piloter under gavmilde, tyske overenskomster.

Piloternes fagforening afviser alligevel ikke, at piloterne vil fortsætte med at nedlægge arbejdet de kommende dage.

- Vi kan ikke udelukke flere strejker denne uge. Arbejdsnedlæggelser er mulige i de kommende uger også, siger fagforeningens talsmand Markus Wahl i lufthavnen i Frankfurt tirsdag ifølge Reuters.

Tirsdag blev 84 ud af selskabets 170 langdistanceflyvninger aflyst, mens 1000 ud af 3000 planlagte flyvninger vil blive aflyst onsdag. Herunder 52 langdistanceflyvninger.

/ritzau/