Flyttemænd slås med sorte konkurrenter

De danske flyttemænd har fået nye konkurrenter, og de er så billige, at der må være noget galt.

Sådan lyder vurderingen fra den organiserede del af branchen, som appellerer til danskerne om at tage del i ansvaret for at bekæmpe det sorte arbejde.

- Vi har set eksempler på, at folk tilbyder flytninger til 3.500 kroner alt inklusiv, hvor vi ikke kan se, hvordan det skal kunne gøres for under 6.000 kroner, forklarer Leif Jensen, formand for brancheforeningen Dansk Møbeltransport Forening.

Brancheforeningen oplever især at blive underbudt på flytteopgaver for privatpersoner i de store byer.

Men hos vognmandsfirmaet 3x34 har administrerende direktør Peter Hauge Jensen også oplevet fænomenet i forbindelse med flytteopgaver for det offentlige.

- Det underminerer alle dem, som rent faktisk betaler dansk indkomstskat. Det er ikke okay. Det er sort arbejde, og det vil gå ud over statskassen, fastslår han.

Leif Jensen afviser, at den store prisforskel skyldes, at de organiserede flytteforretninger tager sig for godt betalt.

- Hvis vi var for dyre, havde vi ikke røde tal på bundlinjen, påpeger formanden.

Hos 3x34 opfordrer Peter Hauge Jensen kunderne til at lade være med at lukke øjnene for prisdumpingen.

- Det handler om moralen hos udbyder. Der må være et punkt, hvor man kan se, at det ikke kan lade sig gøre, og så må man adressere beregningsgrundlaget bagved, siger han.

Formand for flyttemændenes fagforening, 3F Transport, er enig.

- Den danske befolkning er efterhånden nået til en tankegang, hvor bare det er billigt, så er det godt. Og så tænker de ikke på, at de måske selv kommer til at miste deres arbejde i morgen, fordi andre synes, at det også kan gøres billigere, siger Jan Villadsen.

 

Dagens Gossip