Flyvende start for Scharfs privat sikkerhedsfirma

Bag det private efterretnings- og sikkerhedsfirma Certa står en forretningsmand og en efterretningsmand. Men hvordan den tidligere-PET-chef Jakob Scharf og forretningsmanden Jakob Dreyer mødtes, var lidt af en tilfældighed.

- Der var én, der kendte os begge, og som mente, at vi skulle mødes. Det gjorde vi, og så var idéen og rollerne hurtigt fordelt.

- Jeg som forretningsmanden, der skaffede kapital og havde det kommercielle ansvar, og Jakob Scharf, der udviklede vores metoder og produkter, siger Jakob Dreyer til Ritzau.

Han kom senest fra et job som administrerende direktør for kommunikationsvirksomheden Dreyer+Kventy.

Det er Jakob Dreyer, der med mere end 20 års forretningserfaring har stået for at skaffe den anonyme investor, der har skudt penge i selskabet, som officielt startede den 1. januar i år med adresse på Kalvebod Brygge i København.

Hans interesse for sikkerhed opstod allerede for år tilbage, da han gennem en årrække arbejdede for myndighederne med kontraspionage rettet mod en række fremmede stater, mistænkt for at spionere mod danske interesser i Danmark.

Med Certa er Danmark kommet på landkortet med tidligere folk fra statslige efterretningstjenester, der etablerer sig med deres specielle ekspertiser i det private erhvervsliv. Det er et kendt fænomen i blandt andet USA og Storbritannien.

- Vi har arbejdet med det længe, og vi har fået en flot start. Siden det blev kendt, at vi har etableret virksomheden, har der været meget stor interesse for den, og vi er kommet godt i gang, siger Jakob Dreyer, der er administrerende direktør i Certa.

Certa er startet op i det, som Jakob Dreyer kalder femte gear, med 17 ansatte, primært fra efterretningstjenesterne, og underskrevne kontrakter om omfattende analyse- og rådgivningsopgaver.

Selskabet samarbejder blandt andet med udenlandske partnere, der har specialiserede kompetencer, og rådgiver private organisationer og virksomheder i forebyggelse inden for blandt andet terror, spionage, kidnapninger.

Planen er på sigt at udvide aktiviteterne til hele det skandinaviske marked.

- Vi har budgetter til at udvide med 32 medarbejdere næste år, siger Jakob Dreyer, der sammen med Jakob Scharf udgør direktionen i det nye selskab.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip