FN-diplomat: Det ligner krigsforbrydelser i ukrainsk by

Det raketangreb, som lørdag dræbte 30 personer i den østukrainske havneby Marjupol, kan være en krigsforbrydelse, lyder det fra en højtstående FN-diplomat.

På et hasteindkaldt møde i FN's Sikkerhedsråd mandag siger vicegeneralsekretær Jeffrey Feltman, at analyser fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde (OSCE) viser, at raketterne blev affyret fra et område kontrolleret af prorussiske separatister.

- Den enhed, som har affyret disse raketter, havde civile som bevidst mål. Det kan være et brud på international lov.

Ifølge regeringen i Kijev mistede omkring 30 civile livet i angrebet. Den russiske regering har modsat beskyldt det ukrainske militær for at stå bag angrebet.

- Vi appellerer også til den russiske ledelse om at benytte dens indflydelse på separatisterne, så man kan få stoppet disse fjendtligheder omgående, siger Feltman ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power, skyder i klare vendinger skylden på Rusland.

- Moskva står bag denne offensiv. Den udkæmpes af russisk-trænede og russisk-betalte separatister, som benytter russiske missiler og russiske kampvogne, og som er støttet af russiske soldater, siger Power.

I løbet af weekenden har Rusland blokeret for et statement fra Sikkerhedsrådet med en fordømmelse af angrebet i Marjupol.

Ruslands faste repræsentant i OSCE, Andreij Kelin, siger, at angrebet i Marjupol bliver brugt som endnu en "sag" mod Rusland med henblik på at stramme sanktionerne mod Moskva.

- Canadierne og amerikanerne har aldrig forsøgt at forstå, hvad der faktisk er sket, men udelukkende fokuseret på at skabe en ny sag mod Rusland for at stramme sanktionerne, eller for at holde europæiske partnere i snor, siger Kelin ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass.

Ifølge Kelin har OSCE ikke foretaget grundige undersøgelser af angrebet i Marjupol, og Rusland har bedt om, at organisationen udviser større forsigtighed med at udsende sådanne konklusioner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip