FN lægger beredskabsplaner før muligt angreb mod Syrien

»Vi gennemgår og kigger fortsat på vores beredskabsplaner«, sagde Valerie Amos, der fortalte, at FN blandt andet ser på, om antallet af flygtninge fra Syrien stiger.

Valerie Amos har i Syrien blandt andet diskuteret med embedsmænd fra præsident Bashar al-Assads regering, hvordan man kan lette FNs levering af fødevarer og adgang for nødhjælpsarbejdere.

I FN er man desuden bekymrede over sikkerheden for de cirka 4.500 FN-ansatte, der befinder sig i Syrien, tilføjede Valerie Amos, der dog samtidig understregede, at FN er forpligtet til at fortsætte sine humanitære operationer i landet.

11 FN-medarbejdere er blevet dræbt i den syriske borgerkrig, der i løbet af de seneste 29 måneder har kostet mere end 100.000 mennesker livet.

Ifølge tal fra FN er mere end to millioner syrere flygtet ud af Syrien, mens 4,25 millioner er internt fordrevne i landet.

FNs Sikkerhedsråd afhenter svar på en række prøver, der skal slå fast, om der er brugt kemiske våben i Syrien.

USAs regering har erklæret, at præsident Bashar al-Assad står bag et giftgasangreb mod forstæder til hovedstaden Damaskus den 21. august. Kongressens medlemmer vil i den kommende uge tage stilling til, om de vil bakke op om præsident Barack Obamas plan om at straffe styret for kemisk krigsførelse med en militæraktion.

BNB

 

Dagens Gossip