FN-soldater i DRCongo dræbt i bagholdsangreb

To soldater fra FN's fredsbevarende mission i Den Demokratiske Republik Congo er tirsdag blevet dræbt, da deres patrulje kom i baghold i et område, hvor regeringssoldater bekriger islamistiske ugandiske oprørere.

Det oplyser Monusco, der er navnet på FN's mission i landet.

De dræbte soldater kom fra Tanzania og blev angrebet i landsbyen Kikiki, der ligger cirka 50 kilometer nord for Beni nær grænsen til Uganda.

- Bagholdsangrebet fandt sted i eftermiddag (tirsdag, red.). To er døde, og vi har et par soldater, der er blevet såret, siger en talsmand for Monusco ifølge Reuters.

Den congolesiske hær oplyste tidligere tirsdag, at den havde dræbt 16 personer, der var knyttet til De Allierede Demokratiske Styrker, ADF, i intense kampe i området i weekenden.

ADF er en oprørsgruppe fra Uganda, der har tråde ind i DRCongo, hvor regeringen betegner gruppen som en terrorbevægelse.

De Allierede Demokratiske Styrker og Den Nationale Hær for Befrielsen af Uganda (ADF-Nalu) har terroriseret landsbyboere i grænseområdet mellem DRCongo og Uganda, siden de blev drevet ud af deres hjemland i 1995.

Angrebet på soldaterne tirsdag er det andet mod FN-styrker i området de seneste 48 timer, efter at der blev åbnet ild mod en Monusco-helikopter mandag, og angrebet vækker vrede i toppen af Monusco.

- Jeg vil ikke tolerere flere af disse angreb på blå hjelme i Beni-området, skriver Martin Kobel, chef for FN's mission i DRCongo, på Twitter med henvisning til den karakteristiske farve på FN-soldaternes hovedbeklædning.

- Monusco vil nu iværksætte robuste, offensive operationer, tilføjer han.

DRCongos hær iværksatte sidste år en offensiv mod det islamistisk funderede ADF, der er blevet beskyldt for at stå bag massakrer på 300 landsbyboere nær Beni sidste år.

FN yder den congolesiske hær logistisk hjælp i forbindelse med operationen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip