FN-udsending fordømmer forbrydelser mod syriske børn

Den særlige FN-repræsentant for generalsekretæren for børn og væbnede konflikter, Leila Zerrougui, sagde mandag, at hun er »overvældet« af syriske børns lidelser, som hun observerede på nærmeste hold under et nyligt besøg i Syrien.

»Tjenestemænd såvel som oprørsledere risikerer retsforfølgelse som krigsforbrydere for grusomheder mod mindreårige,« sagde hun ifølge Al Jazeera under et pressemøde mandag, og tilføjede:

»Jeg mødte forældre, hvis børn blev dræbt i bombeangreb, børn, der så søskende dø foran sig, og teenagere, der havde kæmpet med væbnede oppositionsgrupper«.

Leila Zerrougui besøgte både Syrien og dets nabolande, og målet med FN-besøget var ifølge hende, at gøre det klart for begge parter, at FN holder styr på grusomhederne i landet, og at gerningsmændene ikke vil slippe for retsforfølgelse.

»En dag vil der komme fred i Syrien, og dem, der begår grusomhederne, vil blive stillet til regnskab,« sagde hun.

En nylig FN-rapport har udtalt yderst hård kritik af paraplyorganisationen for oprørsgrupperne i landet, Den Frie Syriske Hær (FSA), for at rekruttere børnesoldater.

Syriske regeringsstyrker fordømmes i rapporten for at frihedsberøve mindreårige og for hyppigt at torturere og begå seksuelle overgreb mod børn.

BNB

 

Dagens Gossip