FNs generalsekretær roser Panama efter våbenfund

»Generalsekretæren roser Panamas indsats, der er i fuld overensstemmelse med landets forpligtelser i henhold til de relevante resolutioner fra Sikkerhedsrådet,« lyder det fra Ban Ki-moons pressetjeneste.

Ban Ki-moon, der er tidligere sydkoreansk udenrigsminister, »bemærker, at alle medlemsstater har pligt til at gennemføre Sikkerhedsrådets beslutninger,« skriver Reuters.

Generalsekretæren afventer resultatet af undersøgelsen af den pågældende sag, og er sikker på, at Sikkerhedsrådets sanktionskomité omgående vil tage sig af sagen,« lyder det i erklæringen fra Ban Ki-moon.

Nordkorea er underlagt FN-sanktioner for landets gentagne test af atomvåben og ballistiske missiler.

Den usædvanlige ros fra FNs generalsekretær kommer, efter at myndighederne i Panama sidste uge stoppede det nordkoreanske fragtskib, hvorefter toldere opdagede våben fra Cuba under sække med brunt sukker, hvilket har ført til diskussioner om, hvorvidt Cuba har overtrådt FN våbenembargo mod det nordkoreanske styre.

Meldingen fra Cuba lyder, at der er tale om »forældede« våben fra sovjettiden, der var på vej til Nordkorea for at blive repareret, hvorefter Cuba skulle have våbnene tilbage. Ifølge styret i Nordkorea er sendingen en del af en »lovlig aftale« mellem de to lande.

BNB

 

Dagens Gossip