FOA-boss: Vi står dårligt efter godkendt forlig

04/04/2013 16:30

BNB

Nyheder
FOA undlod som eneste organisation at stemme for en godkendelse forliget af frygt for konsekvenserne af et muligt regeringsindgreb i den igangværende lærerlockout.»Vi er enige i forliget med kommunerne, vi har selv været med til at forhandle det, men vi synes, vi skulle have udskudt en stillingtagen til det. Det skyldes, at vi er rigtig bange for, at lockouten mod lærerne ender med, at de får en løsning, der ligner den, gymnasielærerne har fået,« siger Dennis Kristensen.I starten af marts afviste KTO at godkende overenskomstforliget i sympati med lærerne, som på det tidspunkt fortsat forhandlede med KL frem mod den nuværende lockout.Dennis Kristensen forestiller sig en løsning på lockouten, der ender med en økonomisk kompensation for lærerne mod, at de må opgive deres arbejdstidsregler. De penge skal givetvis findes hos andre kommunalt ansatte, frygter Dennis Kristensen.»Det vil i virkeligheden gøre, at det bliver alle ansatte i kommunerne, der må betale det, som lærerne måtte få ekstra. Det er en gratis omgang for kommunerne, der bare skal stikke hånden ned i baglommerne på alle medlemmer, inklusive FOAs medlemmer, og hente de penge. Derfor synes jeg, det havde været klogt at vente med at godkende forliget til, vi vidste, hvordan lockouten ender,« siger FOA-formanden.»Vi stiller os dårligere ved at lukke vores eget forlig. For hvis vi får en løsning, hvor lærerne får økonomisk kompensation, så skal vi selvfølgelig kræve, at det ikke skal betales af de andre. Der må man sørge for at tilrettelægge teknikken, så det alene er kommunerne - og ikke de ansatte i kommunerne - der skal betale regningen på kommunernes vegne,« siger Dennis Kristensen.FOAs hovedbestyrelsesmøde træder sammen tirsdag, hvor det ventes, at en urafstemning blandt forbundets medlemmer om overenskomstforlig med både kommuner og regioner sættes i gang.Alle organisationer skal have taget stilling til forligene senest 2. maj, hvorefter KTOs hovedbestyrelse vil vurdere, om de to forlig er endegyldigt godkendt.

Mest læste i dag

FOA undlod som eneste organisation at stemme for en godkendelse forliget af frygt for konsekvenserne af et muligt regeringsindgreb i den igangværende lærerlockout.

»Vi er enige i forliget med kommunerne, vi har selv været med til at forhandle det, men vi synes, vi skulle have udskudt en stillingtagen til det. Det skyldes, at vi er rigtig bange for, at lockouten mod lærerne ender med, at de får en løsning, der ligner den, gymnasielærerne har fået,« siger Dennis Kristensen.

I starten af marts afviste KTO at godkende overenskomstforliget i sympati med lærerne, som på det tidspunkt fortsat forhandlede med KL frem mod den nuværende lockout.

Dennis Kristensen forestiller sig en løsning på lockouten, der ender med en økonomisk kompensation for lærerne mod, at de må opgive deres arbejdstidsregler. De penge skal givetvis findes hos andre kommunalt ansatte, frygter Dennis Kristensen.

»Det vil i virkeligheden gøre, at det bliver alle ansatte i kommunerne, der må betale det, som lærerne måtte få ekstra. Det er en gratis omgang for kommunerne, der bare skal stikke hånden ned i baglommerne på alle medlemmer, inklusive FOAs medlemmer, og hente de penge. Derfor synes jeg, det havde været klogt at vente med at godkende forliget til, vi vidste, hvordan lockouten ender,« siger FOA-formanden.

»Vi stiller os dårligere ved at lukke vores eget forlig. For hvis vi får en løsning, hvor lærerne får økonomisk kompensation, så skal vi selvfølgelig kræve, at det ikke skal betales af de andre. Der må man sørge for at tilrettelægge teknikken, så det alene er kommunerne - og ikke de ansatte i kommunerne - der skal betale regningen på kommunernes vegne,« siger Dennis Kristensen.

FOAs hovedbestyrelsesmøde træder sammen tirsdag, hvor det ventes, at en urafstemning blandt forbundets medlemmer om overenskomstforlig med både kommuner og regioner sættes i gang.

Alle organisationer skal have taget stilling til forligene senest 2. maj, hvorefter KTOs hovedbestyrelse vil vurdere, om de to forlig er endegyldigt godkendt.